Waarom een coach?

Gepubliceerd door Marge op

WAAROM EEN COACH?

Iedereen kan op een moment in zijn/haar leven een coach gebruiken. Dit vul je zelf in, afhankelijk van de reden en de situatie waarin je zit. Dit is mijn verhaal.

Na een superfijne klus had ik een leuk centje verdiend. Dit geld wilde ik in mijzelf en in mijn bedrijf investeren. Ik kwam een webinar tegen en heb me daarvoor aangemeld. Dat vond ik voor mezelf al best een hele stap. Ik moest op de afgesproken tijd wel netjes online zijn. Ik hou enorm van afspraken nakomen. Je wilt niemand laten zitten en dit is je eerste kans op meer. Tuurlijk, je weet heus wel dat ze niet zomaar iets gratis weggeven. Toch ben ik er niet ingetrapt! Zeker niet. Ik wilde dit super graag. Ik haal me er een partij energie uit. Dit traject brengt me verder.

FOCUS

Ik ben bij de 2de les. De eerste les heeft mij geleerd hoe ik moet focussen. Denk na over welke doelgroep je aan wilt spreken. Doe het niet voor iedereen, kan niet, wil je ook niet. Doe dingen die je leuk vindt, leg daar je focus op. Je struikelt over het wasgoed en je glijdt uit over de kots van je kat maar dat zijn nu eenmaal taken die je ontzettend afleiden. Je zit er niet op te wachten. Moet je dus niet zelf doen, moet je laten doen. Ok, als je kat heeft gekotst moet het misschien wel maar alle andere huishoudelijke klussen kan een ander wel beter. Laat iemand komen die als een tijger door je huis gaat en die, voordat je koffie aan kan bieden, alweer verdwenen is. Kortom, iemand die het leuk vindt om te doen. Voor haar leuk maar zeker ook voor jou leuk. In die tijd kan je namelijk veel meer werk doen. Uberhaupt werk doen, valt niet mee onder het dweilen toch?

KIES EEN DOELGROEP

Met het bepalen van je doelgroep zul je misschien afstand moeten nemen van huidige klanten. Maar is dat erg? Waren dat misschien al klanten die zoveel energie opslokte dat je elke dag helemaal gesloopt naar bed ging. Om 21.00 uur. Durf te kiezen. De meeste ondernemers gaan van start en gaan de eerste maanden eerst maar eens geld verdienen. Maar, heel eerlijk, een plan voor de toekomst, in ieder geval voor minimaal 12 maanden is zo gek nog niet. Dat is leuk! Als je ooit een Range Rover wil rijden, denk dan na wanneer je dat doel wilt bereiken. En ga daar dan ook voor. Dat betekent dat je misschien eerst moet investeren om weer een volgende stap te maken. Is niet erg. Is goed. Dat wat je investeert, krijg je weer terug. Op zeker. 

VERBETER DE BESTE VERSIE VAN JEZELF

Zelfs de allerbeste coaches laten zich coachen, zelfs wel hun hele leven lang. Dat is toch mooi. Je wilt jezelf altijd blijven verbeteren en ontwikkelen. De kansen zien en de kansen pakken. Ik leer zoveel en ik krijg er zoveel energie van! Dat wat ik leer, deel ik graag met onder andere mijn vriend maar ook met andere ondernemers. Het maakt mij blij om de kennis te delen. Naast het feit dat ik graag nieuwe mensen ontmoet, probeer ik ze ook mijn energie mee te geven. Succesvol worden, hoef je niet alleen te doen. Juist sparren met andere ondernemers is goed voor je, is mijn mening. Ik ga ook op zoek naar leuke netwerk events waar ik inspirerende mensen kan ontmoeten. Waar we kennis kunnen delen. Weet je een event dat bij mij zou kunnen passen, laat het me weten! 

Categorie├źn: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *