Vrijwilligerswerk

Gepubliceerd door Marge op

Vrijwilligerswerk

Sinds vorig jaar doe ik aan vrijwilligerswerk. Ik was het type dat vooral geld overmaakte en zelf eigenlijk niet echt de handen uit de mouwen stak

Ik begon begin vorig jaar met social media voor klanten en toen kwam Rocking Up X-Mas ook op mijn pad. Ik ging vrijwillig hun social media kanaal behandelen. Lastig was dat je echt rond kerst bezig bent, terwijl je eigenlijk het hele jaar door content moet hebben. Daar wordt aan gewerkt! Ik ben nu gestopt met social media, daar is iemand anders voor gevonden, vooral omdat ik binnen de stichting een andere rol heb. Ik ben namelijk sinds dit jaar locatiemanager van mijn eigen locatie! Dit noem ik pas écht vrijwilligerswerk

Met 9 locaties, tot nu toe, kunnen wij ruim 1000 gezinnen verrassen met kerst. Gezinnen die in armoede leven, die bij de Voedselbank en kledingbank komen en weinig tot geen geld hebben voor iets extra’s. In 2020 heb ik op de locatie Heemskerk geholpen, samen met mijn twin en dit jaar gewoon een eigen locatie. Ik ben er onwijs trots op. Het is echt veel werk, niet alleen de donaties, maar ook de gegevens van gezinnen verzamelen. De stichting moet nog veel meer bekendheid krijgen en met alle locaties bij elkaar zijn we daar hard mee bezig.

Elke locatie heeft als streven om minimaal 50 gezinnen te verrassen. In het pakket zit een vast kerstmenu wat de ontvangers zelf kunnen bereiden. We houden rekening met het aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. Zo kunnen we van extra donaties mooie cadeautjes kopen, zelfs voor de huisdieren!

We krijgen van alle kant hulp, in de vorm van donaties, cadeautjes, lekkers voor in het pakket en nog veel meer. Ook worden we gesteund door bedrijven die bijvoorbeeld logistiek kunnen helpen, met het bezorgen van de dozen, waar we de kerstmaaltijd in doen en alle andere gedoneerde items.

Het is meer dan dankbaar werk. Geven is leuker! Toevallig ook één van onze donateurs, maar het is wel echt zo. Vorig jaar dus pakketten rondgebracht en die gezichten, die dankbaarheid, onbetaalbaar. Daar doen we het voor.

Er leven nog best veel gezinnen in armoede en niet iedereen heeft een keuze. Met elkaar kunnen we deze gezinnen toch een mooie kerst bezorgen. Elk jaar groeien we een beetje, wat fantastisch is. Helemaal geweldig natuurlijk!

Mocht je interesse hebben om ook een locatie te starten, kijk dan op https://rockingupxmas.nl/ voor meer info. Mij een berichtje sturen, kan ook! Net zoals contact opnemen met het bestuur. Doe het! Het voelt zo goed!

Geluk is mooier als je het deelt

Een mooie kerst voor iedereen. Liefs!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *