Ultiem ontspannen

Gepubliceerd door Marge op

Waar elke ondernemer behoefte aan heeft, is ontspannen. Ook als werken je hobby is, je het liefst op kantoor woont, ontspanning is een must in een druk ondernemersbestaan.

Er zijn zoveel verschillende manieren om te ontspannen, ik deel er een aantal met je, doe er je voordeel mee!

Workation

Ga er lekker op uit. Hou je van wandelen, combineer dit dan. Hou je van de zon ga voor zon zekerheid naar het buitenland. Hou rekening met een aantal dingen:

  • Maak een planning wanneer je werkt en wanneer je vrij bent, dus vakantie hebt (hou die planning ook aan).
  • Laat klanten weten dat je beperkt bereikbaar bent en vermeld hoe je wilt dat ze contact met je opnemen.
  • Hou je van strand, zorg dan voor een accommodatie aan het strand (zodat je niet je kostbare tijd kwijt bent aan reizen).
  • Zorg dat je je deadlines haalt voor een goed gevoel.

Heb je zelf geen tijd om uit te zoeken waar je heen wilt, wat er in de buurt te doen is en wat het beste restaurant in town is? Besteed dit dan uit. Mensen genoeg die jou willen helpen.

Wandelen

Wandelen wordt tegenwoordig veel gedaan. Tijdens de lock down was er weinig te doen, maar wandelen kan altijd. Stippel een aantal routes uit, die je altijd al had willen lopen en plan ze in. Moet je ervoor reizen? Pak eventueel de trein zodat je onderweg nog wat taken af kan ronden, zonder dat je heel veel tijd verliest. Nodig een ‘collega’ ondernemer mee om tijdens het wandelen te kunnen sparren over de bizz. Je kan ook nog een hond lenen!

Wellness

Onmogelijk dat je niet kan ontspannen in de wellness. Hou je niet van de sauna, ga dan lekker voor een aantal behandelingen, neem een boek mee om in de stilteruimte te kunnen lezen en doe ondertussen een dutje. Alles op jouw eigen tempo. Kies voor een sauna in de buurt als je niet heel veel uurtjes tijd hebt, kies voor iets nieuws als je wel de tijd hebt. Tijd maken, I know, maar soms komt het spontaan op en dan heb je vast een goede wellness bij jou in de buurt. Ga je wat verder weg check dan ook gelijk de lokale restaurants om jezelf te verwennen met een goed diner.

Slapen

Dit is zo’n goeie! Als je het nodig hebt, plof dan even op de bank neer, met een kleedje. Ontspan, rust uit, maar zet wel een wekkertje. Niet te lang slapen, want dan heb je er ’s avonds last van (not me). Het is bewezen dat 8 uur achter elkaar werken niet heel effectief is. We kennen allemaal de after lunch dip wel. Zorg dus dat je rust neemt als je het nodig hebt, als je lichaam erom vraagt. Daarna heb je namelijk weer genoeg energie!

Sporten

Niet voor iedereen weggelegd hè? Maar eerlijk is eerlijk, soms heb je geen zin om te sporten, maar ben je geweest dan is het toch lekker. Voor veel mensen is sporten dan ook echt ontspanning. Weet je niet wat je leuk vindt? Een teamsport is sowieso goed voor de sociale contacten. Of je van balsporten houdt? Dat moet je gewoon ervaren. Ga een aantal sporten eens proberen, er komt vanzelf een goede match op je pad. Naast dat het ontspanning is, geeft het veel voldoening en is het ook nog eens heel goed voor je lijf!

Elk persoon is anders dus heeft ook ergens anders behoefte aan. Je hoeft je niet rot te voelen als je niet van sporten houdt, maar liever een taart bakt als je wilt ontspannen. Dat mag gewoon! Schrijven is er trouwens ook nog eentje. Kan zo ontspannend werken. Ik heb je nu alvast wat tips gegeven, maar ga zelf ook eens aan de slag. Het gaat erom dat je geniet, tijdens het werk, maar ook in je vrije tijd, zonder dat je steeds aan je werk denkt. Creatief bezig zijn, is voor velen ook een goede manier om te ontspannen: tekenen, schilderen, haken, breien, noem het maar op.

Genoeg keus!

Heb je iets te veel taken te doen op een dag, waardoor je het lastig vindt om te ontspannen? Dan is het tijd zaken uit te besteden. Daar heb ik ook een blog over geschreven (joehoe) – zie hier.

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *