Een tattoo op de werkvloer?

Gepubliceerd door Marge op

Zelf hou ik enorm van tattoos en de verhalen die daarachter verschuilen. Als ik met iemand in gesprek ben en diegene heeft een tattoo, dan vraag ik vaak wat de betekenis is. Ik vind het fascinerend om te horen waarom mensen tattoos zetten. Of ze erover na hebben gedacht, of ze hem zelf ontworpen hebben of dat ze langs een shop liepen, het boek bekeken en de inkt vervolgens lieten vloeien. Mij maakt het trouwens niet uit of er een betekenis achter zit of niet.  ​

Ik heb zelf een paar tatoeages die voor mij een waardevolle betekenis hebben.​​

Kan het in elke branche, zo’n plaatje op je arm

Nu had ik een freelance opdracht gescoord en hadden we op een gegeven moment een soort van evaluatie. Wat kunnen we na de klus voor elkaar betekenen en omdat ik weet dat mijn opdrachtgever eerlijk is, vroeg ik haar hoe ze het vond om met mij te werken.  ​

Mijn tattoos kwamen ter sprake. Ze gaf aan dat ik na moest denken over het feit wat ik wilde uitstralen, hoe ik mijzelf wilde presenteren. Naast tattoos op mijn onderarm heb ik tunnels in mijn oren (wat grotere gaatjes). Die had ik tijdens de opdracht niet bedekt met dichte oorbellen. Op zich kan dit een keus zijn maar ik zie mijzelf niet anders met open of dichte oorbellen. Ik vind ook niet dat ik iets anders uitstraal met open gaatjes.  ​​

Wat vind ik

Voor mij was het wel een goed moment om er eens over na te denken. Vind ik dat mijn tattoos moet bedekken op bijvoorbeeld een eerste afspraak? En de oorbellen, wat doe ik daarmee? Maakt het voor mij uit wie mijn opdrachtgever is? Als ze vragen om mijn tattoos te bedekken, vind ik het dat waard? Waarom zou ik het wel doen, of juist niet doen? Die versieringen op mijn lijf zijn toch onderwerp van gesprek.  ​

Mijn tattoos zijn van onschatbare waarde. Ze zijn met, door en voor familie en vrienden gezet. En waarom zou ik dat verbergen? Omdat de vastgoedwereld het nog een beetje spannend vindt? Nee hoor, ze horen bij mij en ik ben er trots op. Het is voor mij een trip down memory lane.  ​​

Conclusie

Dus laat ik mijn tattoos lekker zien. Ik wil uitstralen dat ik een fijn persoon ben om mee te werken, ook met de tattoos. De uitstraling zit hem wat mij betreft niet in de tattoos. Wat ik wil uitstralen, is betrouwbaarheid, positiviteit en enthousiasme. En ik denk dat ik dat ook uitstraal, nee ik weet dat ik dit uitstraal.  ​

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *