Een dag in het leven van..

Gepubliceerd door Marge op

Mijn wekker gaat tussen 0700 en 0730. Heel vaak word ik uit mezelf wakker en spring ik uit bed. Wakker is wakker. Geen gedoe. Bella blijft meestal nog even liggen als ik ga douchen. Ja, geef haar eens ongelijk. Na de douche schiet ik in mijn kleren en maak ik eten voor Bella. Ze wacht altijd heel geduldig totdat ik het neer heb gezet en geniet ook echt voor haar ontbijtje. Negen van de tien keer begin ik met koffie. Geen normale, nee ik hou van Latte Machiatto! Eentje max per dag! En dan start ik even mijn computer op en check ik mail en social media vluchtig. Dan probeer ik een stukje te lopen met Bella. Ze heeft er lang niet altijd zin in dus dan sleur ik haar zo ongeveer een stukje mee en dan gaat het uiteindelijk wel. Soms niet, gaat ze zitten en gaat ze niet meer mee. Dan gaat ze lekker terug naar huis. Ook goed, probeer ik het later. ​

Ik check even met Niels hoe het er bij hem voorstaat en wat hij voor mij verwacht vandaag. Omdat ik via zijn LinkedIn een klant heb binnen geharkt, vind ik dat eigenlijk mijn klant. Dan ga ik een pallet items controleren en verdelen over twee order. Of het is alleen maar controleren. Vind ik echt even lekker om te doen, ben je fysiek aan de gang en zie je ook wat er bij Niels in het magazijn gebeurd. Dat probeer ik in de ochtend te plannen zodat ik rond lunch weer thuis ben. ​

Twee bammetjes erin en eigenlijk doe ik dat een beetje onder het checken van mijn social media door. Ik vind het heerlijk om afbeeldingen te bewerken, teksten te schrijven voor mijn eigen website, die van Niels en voor al onze posts. Gaat best wat tijd in zitten maar ik heb een tool waardoor ik het mezelf weer wat makkelijker maak. Sinds kort ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn twee pakketten. Ik wil graag ‘iets’ aanbieden en niet teveel losse flodders. Het pakket moet goed smoelen en het moet makkelijk en overzichtelijk gepresenteerd kunnen worden. Ondertussen maak ik een afspraak om te starten met advertenties. Dat zou ik wel zelf willen doen maar ik mis gewoon de ervaring om het zelf te doen. Via Ambitieuze Meisjes (FB) heb ik nu iemand gevonden die mijn verhaal kent en mij gaat bijstaan. Dat heb ik ook gewoon nodig. Het is ontzettend moeilijk om zichtbaar te zijn en te blijven maar ook om vindbaar te zijn. Dat zijn net van die dingen waar ik geen kaas van gegeten heb en dus zoek ik hulp. Ik weet door het coachingstraject dat je moet investeren om het later terug te verdienen. Ik leer er uiteindelijk zelf ook weer van en ik kan het ook delen met mijn vriend en andere klanten. Je kan zoveel delen van wat je opsteekt her en der. Het is zonde om er niets mee te doen. ​

Net die ene tip kan grote gevolgen hebben voor jouw klant. Het is maar dat je het weet. De dagen vliegen voorbij, ik kijk veel webinars, heb een boek over ondernemen gelezen, schrijf me in voor handboeken die je gewoon gratis opgestuurd krijgt. Ik lijk wel een spons! Dat je niet alles zelf kan uitvoeren, is een feit, maar dat je voor jezelf weet welke richting je op kan, na alle lessen die je leert, is mooi meegenomen. Ik wil me heus wel laten adviseren, graag zelfs, maar wil toch ook zelf eerst onderzoek doen naar de mogelijkheden. Dan is het weer tijd om Bella uit te laten. Omdat ik veel thuis (alleen) werk is het lekker om even de straat op te gaan. Je komt toch ook andere hondenbaasjes tegen, waar je even een praatje mee maakt. Ik spreek ook af en toe af om te lunchen met een bevriende ondernemer om eens te sparren over zaken waar ik over twijfel. Je moet af en toe wel iemand opzoeken om mee bij te kletsen, te onderzoeken wat iemand van je idee vindt, iemand even je video laten checken. Ik hou er wel van. Ik betrek er graag mensen bij. Ik heb soms bevestiging nodig. ​

Weet je, ik kan best heel behoorlijk teksten schrijven, zonder opleiding. Dat je geen label copywriter achter je naam hebt staan, wil niet zeggen dat je niet kan schrijven toch? Het is belangrijk dat je goed bent in de taal waarin in je schrijft en dat je de juiste toon weet aan te slaan. Het is op zich geen hogere wiskunde. Dat is met zoveel dingen zo. Alleen vergeten we naar onszelf te luisteren, of denken we dat we geen advies van anderen nodig hebben. Iedereen kan zichzelf of zijn/haar bedrijf verbeteren. Daar ben ik van overtuigd! En dat is maar goed ook. Ik ben nu namelijk bezig met een paar super goeie pakketten. Daarvoor ga ik adverteren en dus investeren. Daarvoor moet ik meer weten over een landingspagina. Daarvoor heb ik een paar proefkonijnen gevraagd. ​

Ineens is het ook tijd om te eten. Niels komt binnen gelopen en Bella kijkt me vragend aan. Eerst Bella haar portie maar geven, dan gaan we voor onszelf eten maken. Wij eten elke dag gezond, ja, nou, bijna elke dag. Na het eten checken we nog een paar orders voor Niels en als het even meezit, kijken we naar Veronica Inside of Netflix. Bella ligt al een tijdje op de bank te slapen. Die vindt het heerlijk als wij naar bed gaan, kan zij op ons plekje gaan liggen. Vaak hoor ik haar dan later naar onze slaapkamer lopen, dan ploft ze daar lekker neer en is het stil in huis.​

Veel zin in morgen!

Categorieën: Blog

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *